Verduurzaming kantoren Oosterhof Holman / Elize

Ook wat betreft onze eigen kantoren zitten we niet stil op het gebied van duurzaamheid. Elize Energie is een dochteronderneming van de Koninklijke Oosterhof Holman (KOH). Samen met ons moederbedrijf rapporteren wij onze energiemanagement plannen volgens de CO2-prestatieladder. Een initiatief om de CO2-reductie binnen bedrijven te verhogen. De Koninklijke Oosterhof Holman en Elize Energie zijn gecertificeerd in de hoogste trede van de prestatieladder. Uitgebreide rapportages hiervan zijn terug te vinden op de website van OH.

Ieder jaar proberen we een gedeelte van onze bedrijfspanden een stukje (meer) te verduurzamen. Zo hebben we in het begin van 2018 een warmtepomp geplaatst en in eind 2018 op ons hoofdkantoor in Grijpskerk een uitbreiding op ons zonnepanelensysteem gedaan. Er liggen nu in totaal zo’n 900 zonnepanelen. Naast deze ontwikkelingen hebben we mooie plannen liggen voor de aanpak van de ingang en de gevel. Deze zal worden voorzien van meer groen én een gedeeltelijk met sedum belegd dak.

Maar niet alleen het kantoor in Grijpskerk vinden wij belangrijk om te verduurzamen. Ook op ons kantoor in Giekerk wordt sinds kort gebruik gemaakt van verwarming door een warmtepomp (en dus niet meer van gas). Zo zijn wij met beide kantoren al goed voorbereid op de toekomst. De werking van een warmtepomp is goed te vergelijken met die van een koelkast. Een koelkast heeft elektriciteit nodig om energie binnenin de koelkast te onttrekken, zodat een koude inhoudsruimte wordt gecreëerd.

Naast deze verduurzamingen en vergroening, rijden wij ook jaarlijks steeds meer elektrisch!
Meer weten over ons? Neem contact met ons op via 0594 28 35 90 of ons contactformulier.