Volg ons: Twitter Facebook LinkedIn Google+ Instagram

BEL ONS (0594) 28 35 90

Geen geschikt dak, maar ik wil wel graag zonnepanelen. Kan dat?

Regelmatig krijgen wij de volgende vraag:

“We hebben interesse in zonnepanelen, maar hebben een ongeschikt dak. Wat heeft u ons toch te bieden?”

Om te beginnen, fijn dat u zo actief bezig bent met duurzame energie. Uw ‘probleem’ komen we vaker tegen en er komen (gelukkig!) steeds meer oplossingen. Elize Energie zorgt in de basis voor de installatie van zonnepanelen. Waar maakt niet zoveel uit. Wij zouden dus ook prima bij u in de buurt panelen kunnen plaatsen, maar dan heeft u er nog niet gelijk iets aan. Het realiseren is vaak niet het lastigste, om er zelf ook van te profiteren zal er echter het e.e.a. administratief geregeld moeten worden.

De mogelijkheden die wij voor u zien:

  • Gebruik maken van de postcoderegeling: lokale energie coöperaties en partijen zijn momenteel druk bezig met het opzetten van samenwerkingen om op 1 locatie panelen te plaatsen. Omwonenden kunnen dan gebruikmaken van de zogenaamde postcoderegeling. Meer informatie.. 
  • Lokale partijen zoals Grunneger Power (stad Groningen) bieden al mogelijkheden aan. Meer informatie..
  • Onlangs heeft Eneco de Zonnehub gelanceerd, om een oplossing te bieden aan mensen met hetzelfde probleem alwaar u tegenaan loopt. Meer informatie..
  • Recent gelanceerd ‘Powerpeers’, waar we nog niet mee bekend zijn. Meer informatie..
  • Stroom inkopen via VandeBron. U kunt dan zelf aangeven waar u uw stroom vandaan wilt krijgen. Is dit natuurlijk niet 1-op-1 dezelfde stroom, maar u kunt er wel van uit gaan dat uw aandeel duurzaam wordt opgewekt. Meer informatie..
  • Tot slot zien we ook crowdfundingsplatformen ontstaan. Via deze platformen kan er worden geïnvesteerd in zon, vergelijkbaar met winddelen etc. Wij zijn hier zelf niet mee bekend. Bijvoorbeeld: https://www.zonnepanelendelen.nl/

Eigenlijk zorgen alle bovenstaande opties voor een ‘administratieve’ oplossing. Het opwekken van de stroom zelf is niet het lastigste, om het op goede wijze bij de klant uit te laten komen is de uitdaging.