Sedumdaken

Sedum: vanuit de tuin tot op het dak

Tot voor kort was Sedum alleen nog bekend als vetplantje in de tuin. Inmiddels zijn sedumdaken een steeds vaker voorkomende duurzame ingreep. Sedum bevat veel vetkruit waardoor het doorgaans goed bestand is tegen diverse weersomstandigheden. Daarnaast kan het veel water opvangen. Zeker met platte of licht hellende daken zou dit dus een perfecte oplossing zijn om uw huis of bedrijfspand beter te isoleren.

Wat zijn de voordelen?

Deze vorm van groene daken kent vele voordelen. Voordelen die een Sedumdak interessant maken zijn:

  • stimuleert biodiversiteit;
  • schonere lucht door opvang van CO2 en fijnstof;
  • verbeterde (geluids-)isolatie à lagere energierekening;
  • verkoelend effect in zomermaanden;
  • houdt warmte beter vast in wintermaanden;
  • vangt regenwater langer op waardoor à afname druk op riool;
  • reductie van Urban Heat effect: lagere temperaturen in stedelijk gebied;
  • langere levensduur dakbedekking;
  • zorgt voor een brandwerende laag.

Waarom Elize Energie?

Elize Energie werkt voor dit product samen met Oosterhof Holman Groen en leverancier Sempergreen. Het assortiment is varieert van lichtgewicht systemen tot de zwaardere waterbergende oplossingen. Afhankelijk van de dakconstructie, de helling en uw persoonlijke wens zijn er meerdere opties. Een Sedumdak zou bijvoorbeeld, afhankelijk van de draagkracht van het dak, gecombineerd kunnen worden met het plaatsen van zonnepanelen.

Groene daken zijn tot slot relatief makkelijk te onderhouden. Na het aanbrengen van het Sedumdak moet het dak 1 à 2 keer per jaar bemest te worden. Ook is eens per jaar een dak inspectie voldoende om te controleren of de afvoer nog goed functioneert.

Advies nodig?

Bent u geïnteresseerd in Sedumdaken en de mogelijkheden die Elize Energie biedt of hebt u vragen? Wij helpen u graag verder met advies of een offerte.

Vraag een offerte aan

Recent opgeleverd: 8 laadpalen voor DeelSlee in gemeente Loppersum

In de gemeente Loppersum heeft Elize 8 laadpalen geplaatst voor elektrisch deeltransport 'DeelStee'.  In 5 verschillende dorpen zijn DeelStee ingericht. Een DeelStee is een standplaats met laadpaal voor een elektrische deelauto. In eerste instantie zijn laadpalen in de Loppersum, Middelstum, Stedum, Garrelsweer, en Garsthuizen geplaatst. Met de verschillende DeelStee wordt elektrisch deeltransport gestimuleerd in de gemeente Loppersum. De...

Lees verder over dit project

De voordelen van Elize

Expertise en
deskundigheid