Duurzame keet

Wat is de duurzame keet?

Elke bouwplaats heeft er een: de bouwkeet of directiekeet. Er worden kantoorwerkzaamheden verricht, er kan worden geschaft en er is plek voor de bouwvergaderingen. Om het licht aan te kunnen doen en koffie te zetten wordt veelal gebruik gemaakt van een generator.

Elize Energie, onderdeel van Oosterhof Holman, hecht veel waarde aan duurzaamheid. Innovaties op dit gebied zijn een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsvoering. Daarom hebben we een aantal jaar geleden de duurzame keet ontwikkeld. Met de opgedane ervaring zijn we ervan overtuigd een degelijke oplossing te kunnen bieden en willen we andere bedrijven helpen de keet te verduurzamen.

Wat zijn de voordelen?

De voordelen berusten zich op vier pijlers. Milieuvriendelijk, kostenbesparend, comfort en uitstraling. De duurzame keet:

  • Voorziet in eigenstroombehoefte;
  • Is CO2-neutraal;
  • Bespaart op kosten van de generator;
  • Minder vervuilende uitlaatgassen
    in de lucht;
  • Reduceert geluidsoverlast en trillingen van de generator;
  • Heeft een bewuste uitstraling;
  • Zorgt voor bewustzijn onder medewerkers en gebruikers.

Tot slot verdient de duurzame keet van Elize Energie en Oosterhof Holman zich binnen afzienbare tijd terug. Dit in tegenstelling tot de normale keet met generatoren.

Hoe werkt een duurzame keet?

Afhankelijk van de afmetingen van uw keet worden er 6 tot 10 zonnepanelen middels een frame op het dak van de keet ge-plaatst. De keet is nog steeds eenvoudig te vervoeren en blijft indien gewenst stapelbaar. In de bouwkeet wordt de omvormer met het accupakket geïnstalleerd. De omvormer zorgt ervoor dat de stroom kan worden opgeslagen in de accu’s en de elektriciteit op elk moment kan worden gebruikt. Met de zonnepanelen, omvormer en de accu’s is het niet meer nodig om de keet aan te sluiten op een generator*. Het aanpassen van uw keet kunnen wij bij u op locatie verzorgen, afhankelijk van uw voorkeur.

Wat kost het en hoe verdien ik het terug?

Naast dat de duurzame keet energieneutraal is en daardoor tal van voordelen met zich mee brengt, verdient de keet zich ook in afzienbare tijd terug. De aanschafprijs van de installatie ligt circa tussen de € 8.500 tot € 10.500**. Het prijsverschil zit met name in de afmetingen van de bouwkeet en het totale aantal zonnepanelen dat er op wordt geplaatst. De installatie verdient zich in 3 tot 4 jaar terug en zorgt voor een forse besparing op de generator in de jaren daarna.

Meer mogelijkheden?

Is er een bouwaansluiting op de bouwplaats aanwezig?

Ook dan is het mogelijk om uw keet te verduurzamen. De bouwkeet wordt dan niet voorzien van accupakket en aangesloten op een ‘gewone’ omvormer met zonnepanelen. Het levert wel een mooie besparing op, maar de unit kan niet opzichzelfstaand draaien en is niet CO2-neutraal. Mocht u opzoek zijn naar een complete oplossing, inclusief bouwkeet, dan kunnen wij ook daarin faciliteren.

Advies nodig?

Meer weten over de duurzame keet of benieuwd naar de mogelijkheden? Bel ons of neem contact op via het contactformulier. Ons moederbedrijf Oosterhof Holman heeft al een groot gedeelte van haar bouwketen verduurzaamd en deze standaard in gebruik, lees hier een interview!

Flyer Duurzame keet

*’s winters kan een generator/bouwaansluiting wel nodig zijn. Dit omdat er dan meer donkere dagen zijn, wat op sommige dagen zorgt voor onvoldoende instraling. Vanaf maart tot oktober kunt u off-grid opereren. Wilt u het gehele jaar 100% zeker onafhankelijk zijn? Wij bieden ook
energypacks en extra zonnepanelenframes.
**prijsniveau april 2020, installatie op locatie grijpskerk, prijzen exclusief B.T.W., aan de berekening kunnen geen rechten worden ontleend.
Vraag een offerte aan