Zonnepanelen op water

Drijvende zonnepanelen

Als uw dak niet geschikt is of de grond economisch gezien te duur is er nog een andere mogelijke oplossing voor het plaatsen van zonnepanelen: zonnepanelen op water.

Het grote verschil ten opzichte van PV-systemen op het dak en op land zit voornamelijk in het montagemateriaal en de montage. Op het water wordt gebruik gemaakt van een zogenaamde ‘drijvende float’ geplaatst die dient als vaste ondergrond. Deze floats kunnen als lego-stukken aan elkaar worden gekoppeld, waardoor het systeem volledig op maat te verkrijgen is. Het materiaal is gemaakt van hoogwaardig kunststof, dat windsnelheden kan weerstaan van 210km/u. Dit is nodig, omdat de invloed van wind en weer op het water veel sterker kunnen zijn dan op het vaste land. Het systeem is ontwikkeld door Wattco en voldoet aan strenge eisen. Elize Energie heeft gecertificeerd personeel om systemen op water te mogen plaatsen.

De voordelen

Zonnepanelen op water bieden daarnaast meer voordelen. De voordelen die zonnepanelen op water zoal bieden:

  •         geen onnodig gebruik van kostbare grond;
  •         betere mogelijkheden tot tracking en monitoren van de opbrengsten;
  •         door weerkaatsing en speciale panelen efficiëntere panelen;
  •         door de koeling van het water wordt er een hoger rendement gehaald ten opzichte van een traditioneel systeem.

Advies nodig?

Bent u geïnteresseerd in de duurzame energieoplossingen die Elize Energie biedt of heeft u vragen? Wij helpen u graag verder met advies of een offerte.

Vraag een offerte aan

Recent opgeleverd: 8 laadpalen voor DeelSlee in gemeente Loppersum

In de gemeente Loppersum heeft Elize 8 laadpalen geplaatst voor elektrisch deeltransport 'DeelStee'.  In 5 verschillende dorpen zijn DeelStee ingericht. Een DeelStee is een standplaats met laadpaal voor een elektrische deelauto. In eerste instantie zijn laadpalen in de Loppersum, Middelstum, Stedum, Garrelsweer, en Garsthuizen geplaatst. Met de verschillende DeelStee wordt elektrisch deeltransport gestimuleerd in de gemeente Loppersum. De...

Lees verder over dit project

De voordelen van Elize

Expertise en
deskundigheid