//SDE najaar 2018

SDE najaar 2018

De SDE regeling voor het najaar 2018 is bekend. Bedrijven en (non-profit) instellingen die duurzame energie (gaan) produceren, kunnen mogelijk gebruik maken van de subsidieregeling SDE+. De subsidieregeling is bedoeld voor hernieuwbare energietechnieken en is onderverdeeld in de categorieën Biomassa, Geothermie, Water, Wind (land, meer en dijk) en Zon. Met de SDE+ streeft het ministerie van Economische Zaken de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland te stimuleren.

In 2018 zijn twee openstellingsrondes voor het aanvragen van SDE+. Voor dit jaar is aan € 12 miljard subsidie voor zonne-energie beschikbaar, verdeeld over 6 miljard per ronde.

Vanaf 2 oktober kan worden ingeschreven op de najaarsronde van de SDE+ subsidie in 2018. De openstelling sluit op donderdag 8 november. Er zijn drie fases in elke ronde. Des te later wordt in geschreven, hoe hoger het subsidie bedrag. Het risico is wel dat de subsidie voor die tijd al overschreden is. Het maximale fasebedrag in ronde drie voor systemen <1 MW is € 11,0 cent per opgewekte kWh.

Een groot verschil ten opzichte van 2017 is dat er nu onderscheid wordt gemaakt op het subsidie tarief voor het eigen verbruik en het subsidie tarief wat rechtstreeks het net op gaat. De subsidie voor eigen verbruik ligt 1,7 – 2,5 cent per kWh lager.

Om in aanmerking te komen voor de SDE+ subsidie, moet de hoofdaansluiting >3x80A. Ook moet de zonnepaneleninstallatie een minimale grootte hebben van 15.000 Wp. Met de SDE+ subsidie is het niet mogelijk om te salderen.

Alle informatie met betrekking tot de SDE+ vindt u op de site van Rijksdienst van Ondernemend Nederland.
Heeft u nog vragen over de SDE+ en/of overweegt u deze aan te schaffen? Wij kunnen u daarbij assisteren! 

2018-07-31T00:00:00+00:00