Samenwerking met EAZ Wind

De stroomrekening is aan het stijgen. Op het platteland zoekt men naar manieren om te besparen op de stroomrekening door zelf stroom op te wekken. Voor een stabiele stroomvoorziening is het belangrijk om deze stroom op te wekken als deze benodigd is.

Zonnepanelen bieden een uitkomst in de zomer, maar leveren niet voldoende stroom in de winter. In de winter waait het juist veel. Daarom is de kleinschalige windmolen belangrijk.

Met de combinatie van zon in de zomer en wind in de winter kan het jaar door in de eigen stroombehoefte worden voorzien. De gelijkmatige energieopwekking houdt het elektriciteitsnet in balans en vereenvoudigt het vraagstuk van energieopslag. De schaal van de windmolen en van de panelen past bij de schaal van de omgeving en van het landschap.

EAZ Wind heeft afgelopen jaren al een heel aantal windmolens neergezet, voornamelijk in het Groningse landschap, omdat daar gunstige regelgeving is als het gaat om windmolens. Sinds begin van dit jaar ligt de focus echt op de combinatie wind + zon. Twee duurzame energiebronnen die elkaar goed aanvullen. Met een slimme regeling op de zonnepanelen van Elize, zorgen we ervoor dat de wind en zonne-energie de elektriciteitsaansluiting niet overbelast.

Elize Energie is de vaste plaatsingspartner van EAZ Wind, wat ons mooie projecten oplevert. En dat niet alleen in Groningen, EAZ Wind begint ook ‘molen’ aan de grond te krijgen in Zuid-Holland en Utrecht. Elize Energie is dus naast Noord-Nederland ook met regelmaat actief in deze regio’s.