NHL Stenden – Leeuwarden2019-03-18T10:03:22+00:00

NHL Stenden – Leeuwarden

Het dak van de hogeschool NHL Stenden in Leeuwarden weer een stukje duurzamer met zonnepanelen van Elize. De school investeert elk jaar een gedeelte in het verduurzamen van de gebouwen. Elize heeft dit keer voor het plaatsen van zonnepanelen gezorgd. De PV is geplaatst op een stuk plat dak, dat vanaf de weg enigszins lastig te bereiken was. Hierdoor zat er een mooie uitdaging in het hijsen van de materialen.

Het systeem bestaat uit zo’n 260 zonnepanelen met in totaal een Wattpiek vermogen van 64.000. De opbrengst komt daarmee uit op circa 61.500 kWh per jaar. Door optimalisatie met SolarEdge is de verwachte opbrengst hoger dan wanneer het systeem met een traditionele stringomvormer wordt uitgerust.

Met de panelen van REC is het systeem in combinatie met de omvormer een stabiel en betrouwbaar geheel. Mocht een eventuele storing zich voordoen dan is de SolarEdge omvormer zo ontworpen dat de meeste problemen op afstand kunnen worden opgelost. Hiermee wordt voor een korte response en resolve tijd gezorgd.

Naast de omvormer hebben de panelen van REC een zeer laag terugvorderingspercentage. REC is hiermee aangetoond leider in de markt. Dit betekent dat het systeem een hoge betrouwbaarheid kent, en er dus weinig tot geen panelen stuk gaan of een mankement hebben binnen de garantie periode en levensduur.

Mooie foto’s van onze eigen monteurs in actie!