Innovatieve oplossing, zonnepanelen op water Reitdiep – Groningen

Al enige tijd geleden hebben wij in samenwerking met Koninklijke Oosterhof Holman de bouw van P+R Reitdiep transferium Groningen afgerond. We schreven al een enkele keer over de uitbreiding van de Reitdiep zonnepanelen door middel van een drijvend systeem op het water. Inmiddels kunnen we het eindresultaat hiervan met jullie delen! Voor Elize een leuke uitdaging en een geslaagd debuut op het gebied van het plaatsen van zonnepanelen.

Het grote verschil ten opzichte van PV-systemen op het dak en op land zit voornamelijk in het montagemateriaal en de montage. Op het water wordt een zogenaamde ‘drijvende float’ geplaatst die dient als vaste ondergrond. Het systeem is ontwikkeld door Wattco en voldoet aan strenge eisen. Het materiaal is bijvoorbeeld gemaakt van hoogwaardig kunststof, dat windsnelheden kan weerstaan van 210km/u. Dit is nodig, omdat de invloed van wind en weer op het water veel sterker kunnen zijn dan op het vaste land. Door de koeling van het water wordt er tevens een hoger rendement gehaald ten opzichte van een traditioneel systeem. Ook Solar floating? Bel ons op (0594) 283590 of stuur een e-mail naar info@elize.nl.

Duurzame energie is continue in ontwikkeling en dat zorgt voor nieuwe innovatieve toepassingen. Voor Elize houdt dit het werk onderscheidend, dynamisch maar vooral ook uitdagend! Uiteindelijk blijft het gezamenlijke doel, duurzame energie opwekken voor een schonere wereld.

Een bijzondere klus en zeer tevreden over het resultaat. Bekijk de foto’s!

zonnepanelen-water-reitdiep zonnepanelen-opwater-reitdiep