//Postcoderoosregeling en Dag van de veiligheid

Postcoderoosregeling en Dag van de veiligheid

Het is al enige tijd geleden dat wij een update hebben geplaatst, maar we hebben niet stil gezeten! Afgelopen week hebben we een mooi project afgerond in Zuidhorn. Elize heeft hier een zonnepanelensysteem geplaatst in samenwerking met Energie coöperatie de Zevenster Zonnestroom. Het dak is daarbij voorzien van maar liefst 100 zonnepanelen.

Bijzonder aan dit project is dat bewoners via de Postcoderoosregeling lokaal deelnemen. Twee jaar geleden heeft Energie Coöperatie de Zevenster, met 200 zonnepanelen succesvol het eerste Postcoderoosproject in de gemeente Groningen geïnitieerd. Op het dak van een nieuwgebouwde loods zijn de afgelopen week voor 8 leden 100 zonnepanelen bijgeplaatst. Door te investeren in een deel van de zonnepanelen installatie kan geprofiteerd worden van korting op de eigen energierekening. Een voorwaarde is dat u woont in of aangrenzend aan het postcode gebied. Inwoners van Zuidhorn en aangrenzende postcodes kunnen zich als belangstellende aanmelden! Meer informatie? Kijk op www.zevensterzonnestroom.nl.

‘Dag van de veiligheid’

Naast de postcoderoosregeling die op dit project is toegepast, stond afgelopen vrijdag voor ons in het teken van de ‘Dag van de veiligheid’. Op 16 maart is het Bewust Veilig dag in de bouw, waarbij we samen met onze collega’s elk jaar extra aandacht hebben voor dit thema. Op deze dag hebben wij met ons moederbedrijf Koninklijke Oosterhof Holman bewust stil gestaan bij veilig werken. Veilig werken is elke dag van groot belang, zeker bij de werkzaamheden die wij uitvoeren, het is over het algemeen risicovol werk.

De directie heeft op verschillende werklocaties een zogenaamde toolboxmeeting georganiseerd. Een toolboxmeeting is een kort periodiek werkoverleg waar een specifiek veiligheidsissue wordt besproken. Ons plaatsingsteam is VCA** gecertificeerd en toolboxmeetings zijn voor dit certificaat een belangrijk terugkerend onderdeel. Samen met de directeur Milieutechniek / Elize Energie is een toolboxmeeting gehouden bij het project de Zevenster in Zuidhorn. Veilig werken en een veilige werkplek is voor ons de logische basis, en een belangrijke voorwaarde voor het leveren van een goed eindproduct.

2019-04-15T07:29:20+00:00