Ontstaan van brand bij zonnepanelen

De laatste tijd komen we meer berichten tegen over een brand die ontstaat (bij een woning of bedrijf) door onjuist aangesloten zonnepanelen. In de basis zou dit probleem natuurlijk niet mogen voorkomen. Voor ons onder andere de reden dat leveren van hoge kwaliteit van A tot Z belangrijk is.

Het begint bij een veilige werkplek voor onze collega’s die werken op grote hoogte. Voor elk project zorgen wij voor de juiste veiligheidsmaatregelen, zodat we met een gerust hart kunnen zeggen dat ons team veilig aan het werk kan. Wij zijn VCA-P gecertificeerd, dit is de hoogst certificering van de VCA. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers en is in het leven geroepen voor de veiligheid op de werkplek. Ook werken we volgens de NEN1010 en NEN3140. Deze voorschriften zijn vooral van toepassing op de elektrische installatiebranche.

Daarnaast werken wij volgens de kwaliteitsnormen van de ISO9001, om de kwaliteit te kunnen bieden die we beloven. Met de ISO14001 beperken we onze milieurisico’s zoveel mogelijk. Bovengenoemde certificering worden getoetst en afgegeven door een onafhankelijke partij.

Bent u niet zeker of uw systeem volgens de juiste regels en richtlijnen is aangelegd? Wij kunnen een check uitvoeren om te bekijken of uw zonnepanelensysteem aan alle eisen voldoet. Een brand is natuurlijk ongewenst en het daarmee voorkomen is beter dan genezen. Neem gerust contact met ons op!