Uw bedrijfspand geschikt voor zonnepanelen?

Ontdek hier of uw dak al dan niet geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen.

  • Is het dak waar u de panelen op wilt plaatsen uw eigendom? Huurt u een bedrijfspand? Dan is het noodzakelijk dat u van de eigenaar schriftelijk toestemming krijgt voor het plaatsen van zonnepanelen.
  • Heeft u een platdak of gevel of schuindak gericht op het zuidoosten tot zuidwesten? Of oost/west?
  • Heeft u voldoende dakoppervlak? De benodigde vrije ruimte op uw dak is afhankelijk van het pakket dat u kiest. Houd rekening met de volgende afmetingen per zonnepaneel: 1m x 1.66m. Minimaal heeft u 5 m2 dakvlak nodig.
  • Heeft uw dak de gehele dag direct zonlicht? Het spreekt voor zich dat er geen gebouwen of hoge bomen mogen zijn die de panelen in de schaduw zetten. Dit vermindert de opbrengst. Denk echter ook aan obstakels als een schoorsteen of dakrand. Dit kunnen ook bepalende factoren voor uw totale opbrengst zijn. Houd bij het bepalen van obstakels rekening met het draaien van de zon.
  • Is uw bedrijfspand aangesloten op het elektriciteitsnetwerk?

Onze 5 punten checklist vertelt u of uw dak geschikt is voor de plaatsing van zonnepanelen. Zonnepanelen leveren elke dag en elk jaargetijde rendement op. Ze leveren ook energie als de zon niet schijnt. Met zonnepanelen wekt u uw eigen groene stroom op uit zon- en daglicht.