//Elize plaatst off-grid zonnepanelen – Hoogkerk

Elize plaatst off-grid zonnepanelen – Hoogkerk

Elize Energie heeft een off-grid zonnepanelen mogen plaatsen bij het nieuwe Van der Valk hotel naast het transferium P+R Hoogkerk. Plegt-Vos maakt op die locatie gebruik van een bouwkeet en wilde deze graag voorzien van duurzame energie. Door het solarframe hoeft voor elektriciteit in de bouwkeet geen gebruik meer worden gemaakt van een dieselaggregaat, waarmee veel CO2 uitstoot gepaard gaat. Daarbij levert deze duurzame oplossing een bijdrage aan de verlaging van lucht- en geluidsvervuiling.

De keet is volledig energie neutraal. Met behulp van de accu’s zal de opgewekte stroom worden opgeslagen. Hierdoor kan ook op de minder mooie dagen, optimaal van de keet gebruik worden gemaakt. Een mooi bijkomend voordeel is dat deze oplossing vaak nog voordeliger is dan een aggregaat. Een aggregaat voor een bouwkeet met elektrische verwarming verbruikt in de wintermaanden circa 5 liter diesel per week, met propaan verwarming ligt het verbruik zelfs 4 keer zo hoog. Een keet die gebruik maakt van zonne-energie kan dus een goede oplossing bieden.

Er zijn verschillende mogelijkheden om een bouwkeet energieneutraal te maken. Lees hier meer of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

2019-03-18T10:25:58+00:00