Zonnepanelen voor bedrijven

Zonne-energie is een belangrijke vorm van duurzame, groene energieopwekking voor zowel (agrarische) bedrijven en overheden, als particulieren. Zonnepanelen (PV-panelen) bieden de meest voorkomende oplossing om zonlicht om te zetten in bruikbare duurzame energie. Zonlicht is dus niet meer alleen om zelf van te genieten, u kunt er ook op duurzame wijze stroom mee opwekken. Zonnestroom is onuitputtelijk en milieuvriendelijk en, daarnaast is het een relatief gemakkelijk om hiermee elektriciteit op te wekken.

Waarom is dit interessant voor u?

Duurzaamheid is belangrijk nu het klimaat veranderd. De CO2-uitstoot moet worden teruggebracht, waardoor fossiele brandstoffen taboe geworden zijn. Groene, duurzame energie biedt de oplossing.

Maar, het verduurzamen van gebouwen kan een kostbare investering zijn, daarom wil de overheid iets terugdoen in de vorm van subsidies. Er zijn enkele subsidies waar u als ondernemer eventueel voor in aanmerking kunt komen wanneer u besluit zonnepanelen te plaatsen. Voor (agrarische) ondernemers is dat bijvoorbeeld de SDE+ subsidie. De regelingen omtrent de subsidies wijzigen regelmatig. Wij adviseren om de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de actuele stand van zaken te bekijken. Het is daarbij ook goed om na te gaan of er in uw gemeente nog speciale subsidies zijn.

Ook voor bedrijven die niet in aanmerking (willen) komen voor de SDE+ subsidie, kan een investering in zonnepanelen alsnog interessant zijn.

Wanneer komt u in aanmerking voor de SDE+ subsidie?

Conform de Elektriciteitswet wordt er voor bedrijven onderscheid gemaakt in kleinverbruikers en grootverbruikers. Wanneer uw bedrijf is aangemerkt als grootverbruiker, komt u eventueel in aanmerking voor de SDE+ subsidie. Dit houdt in dat uw onderneming beschikt over een aansluiting die groter is dan 3 x 80 Ampère en de installatie dient minimaal 15 kWp zijn. Uiteraard kunnen wij dit voor u nakijken en waar nodig de aansluiting verzwaren. Lees hier meer over de SDE+ subsidie en de opbrengsten.

Waar letten wij op?

Om te kijken of uw locatie geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen, letten wij onder meer op de dakconstructie, de capaciteit van de aansluiting, de staat van en de ruimte in de meterkast en eventuele schaduwobjecten die van negatieve invloed kunnen zijn op de stroomopbrengst. Al onze zonne-energiesystemen zijn maatwerk naar uw eigen specifieke wensen. Elize Energie biedt een totaalconcept waarbij wij u uitgebreid adviseren over de aanschaf van zonnepanelen.

Advies nodig?

Bent u geïnteresseerd in de duurzame energieoplossingen die Elize Energie biedt of heeft u vragen? Wij helpen u graag verder met advies of een offerte.

Vraag een offerte aan

Recent opgeleverd: Zonnepanelen Folkersma Routing en Sign – Marum

Een mooi aantal panelen zijn geplaatst in Marum op het dak van Folkersma Routing en Sign. De 56 polykristallijne panelen hebben een totaal geïnstalleerd vermogen van 14.840 Wp en een geschatte opbrengst van 13.000 kWh. Dit is goed voor 4 huishoudens een jaar van stroom te kunnen voorzien. Het systeem is gemonteerd door een ClickFit montagesysteem.

Lees verder over dit project

De voordelen van Elize

Expertise en
deskundigheid

Transparant en
betrouwbaar

Advies
op maat

Hoogwaardige
kwaliteit

Professionele
projectcoördinatie

Elize heeft al meer dan 1000 installaties uitgevoerd

Lees wat anderen zeggen over Elize