ISDE

Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kleinzakelijke gebruikers in aanmerking komen voor subsidie voor een zonneboiler, een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet, voor kleinschalige windturbines of zonnepanelen.

Hoe werkt de ISDE voor zonnepanelen?

De subsidie voor zonnepanelen en kleinschalige windturbines kunt u aanvragen vanaf 4 januari 2021 tot en met 31 december 2023. Voor 2021 is 40 miljoen euro beschikbaar voor zonnepanelen en kleinschalige windturbines.

De subsidie voor zonnepanelen bedraagt € 125 per kW gezamenlijk piekvermogen.

Dit zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie:

  •              Zakelijke partijen komen in aanmerking voor subsidie voor zonnepanelen. Dit geldt voor alle rechtspersonen, maar ook de maatschap, stichting, vof en cv.
  •              De installaties voor de productie van hernieuwbare elektriciteit uit zonlicht door fotovoltaïsche zonnepanelen zijn aangebracht op of aan een gebouw.
  •              De zonnepanelen laat u aansluiten op het elektriciteitsnet door een aansluiting met een totale maximale doorlaatwaarde van 3*80 A (kleinverbruikersaansluiting).
  •              Het netto eigen verbruik op de kleinverbruikersaanvraag is minimaal 50.000 kWh in het jaar voorafgaand aan de subsidieaanvraag.
  •              U kunt subsidie aanvragen voor een vermogen tussen de 15 – 100 kWp.
  •              U vraagt eerst de subsidie aan, voordat u een koopovereenkomst sluit met de leverancier van de zonnepanelen.
  •              U moet de zonnepanelen in gebruik nemen binnen 12 maanden nadat u de beslissing over de subsidieaanvraag heeft ontvangen.
  •              U heeft geen recht op ISDE-subsidie als er al eerder een andere subsidie voor dit apparaat is verstrekt.

Heeft u een grootverbruikers aansluiting (> 3 x 80 Ampere) dan komt u niet in aanmerking voor de ISDE subsidie, maar kunt u mogelijk gebruik maken van de SDE++ regeling. 

Advies nodig?

Bent u geïnteresseerd in de ISDE of heeft u vragen? Wij helpen u graag verder met advies of met de aanvraag. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek zetten we de kosten en baten voor u in een business case onder elkaar. Daarmee krijgt u direct inzicht of de ISDE een regeling is die bij u past.

(Bron: www.rvo.nl)

Vraag een offerte aan

Recent opgeleverd: Zonnepanelen Mevar Meeden Exploitatiemaatschappij BV – Veendam

In de afgelopen jaren heeft Elize Energie het akkerbouw-, pluimvee- en varkensbedrijf van Mevar Meeden exploitatiemaatschappij BV in Veendam mogen verduurzamen. De bedrijven worden met veel gedrevenheid gerund door broer en zus Wiebe en Marijke, waarbij dierenwelzijn voorop staat bij dit echte familiebedrijf! De varkens en kippen zijn gehuisvest volgens het Beter leven 1 ster systeem en ze...

Lees verder over dit project

De voordelen van Elize