Accu’s

Een thuisaccu wordt toegepast om kleine hoeveelheden elektrische energie lokaal in huis op te slaan. Het overschot van een zonnige dag aan zonne-energie, wordt omgezet in bruikbare elektriciteit. Een gedeelte hiervan gaat naar de huishoudelijke apparaten (wasmachine, vaatwasser e.d.). De elektrische energie wat over is, wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. De teruglevering van elektrische energie aan het net staat steeds vaker onderdruk. De elektriciteitsnetten dreigen vol te raken en de salderingsregeling dreigt te verdwijnen. Het kan best lonend zijn om een gedeelte van het overschot aan elektrische energie op te slaan in een thuisaccu. De thuisaccu wordt overdag geladen met het overschot aan zonne-energie. Wanneer de zon onder gaat en de woning elektrische energie gaat gebruiken, dan ontlaad de thuisaccu en wordt de woning gevoed door de overdag opgewekte zonne-energie.

Voordelen:

  • Sommige thuisaccu systemen kunnen als noodstroomvoorziening fungeren. (bij stroomuitval);
  • Veel gekoppelde thuisaccu systemen in Nederland kan worden gezien als één grote accu waarbij dure netverzwaringen minder nodig zijn.

Nadelen:

  • Een thuisaccu neemt ruimte in beslag. Hoe groter de accucapaciteit, hoe meer ruimte er nodig is.
  • Vrij kostbaar systeem wat zich met de huidige salderingsregeling nog lastig terugverdiend.

Advies nodig?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en producten die wij te bieden hebben voor het opslaan van uw eigen energie? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie!

Vraag een offerte aan

Recent opgeleverd: 8 laadpalen voor DeelSlee in gemeente Loppersum

In de gemeente Loppersum heeft Elize 8 laadpalen geplaatst voor elektrisch deeltransport 'DeelStee'.  In 5 verschillende dorpen zijn DeelStee ingericht. Een DeelStee is een standplaats met laadpaal voor een elektrische deelauto. In eerste instantie zijn laadpalen in de Loppersum, Middelstum, Stedum, Garrelsweer, en Garsthuizen geplaatst. Met de verschillende DeelStee wordt elektrisch deeltransport gestimuleerd in de gemeente Loppersum. De...

Lees verder over dit project

De voordelen van Elize

Expertise en
deskundigheid