Zon en wind

Twee energieoplossingen met één aansluiting en hetzelfde doel: duurzame zonnestroom en windenergie. Wanneer de zon schijnt staan de windmolens stil en andersom. Je zou dus kunnen stellen: met de combinatie van zonnepanelen en windmolens wordt u bijna altijd voorzien van groene stroom. Voor agrarische ondernemers is deze combinatie vaak een interessante optie vanwege de hoeveelheid opgewekte stroom. Veel boerenbedrijven hebben namelijk voldoende capaciteit op het dak voor zonnepanelen en daarnaast voldoende windaanbod voor een of meerdere windturbines. Wanneer u teveel stroom opwekt, schakelt de zonneschakelaar de panelen uit om overproductie te voorkomen. Hiermee is maar een aansluiting nodig, waardoor kosten worden bespaard. Een combinatie van deze technieken zou een perfecte oplossing kunnen zijn.

In samenwerking met E.A.Z. Wind hebben wij al diverse klussen op deze manier geïnstalleerd.  E.A.Z. produceert en plaatst de kleine windmolen, wij de zonnepanelen. De windmolen zorgt eveneens voor weinig geluid- en zichtoverlast voor omwonenden.

Waarom is dit interessant voor u?

Door zon en windenergie te combineren heeft u een stabielere duurzame stroomopwekking, want wanneer de wind waait schijnt de zon meestal niet en andersom. In de wintermaanden heeft u een hogere energie opbrengst van uw kleine windmolen, in de zomer een hogere opbrengst van uw zonnepanelen. Dit resulteert in een stabielere stroomopwekking het gehele jaar door:

Daarnaast heeft het nog enkele voordelen om gebruik te maken van beide mogelijkheden, zoals:

  • hoger rendement;
  • minder of helemaal niet afhankelijk van stroom van het net;
  • optimaal gebruik van huidige infrastructuur;
  • afname van CO2-uitstoot voor uw onderneming.

Energie advies?

Bent u geïnteresseerd in een combinatie van zon en wind energie? Wij helpen u graag verder met advies of een offerte.

Vraag een offerte aan

Recent opgeleverd: Zonnepanelen Bruunshoge VOF – Makkinga

Elize Energie heeft in het najaar van 2019 Melkveebedrijf Bruunshoge VOF in Makkinga verder verduurzaamd door 1.690 zonnepanelen te plaatsen. De zonnepanelen leveren in het eerste volledige productiejaar ca. 461.000 kWh, wat gelijk is aan het elektriciteitsverbruik van ruim 150 huishoudens. Op de boerderij worden 200 koeien gemolken, welke zorgen voor 2 miljoen liter melk te produceren. De...

Lees verder over dit project

De voordelen van Elize

Expertise en
deskundigheid

Transparant en
betrouwbaar

Advies
op maat

Hoogwaardige
kwaliteit

Professionele
projectcoördinatie

Elize heeft al meer dan 1000 installaties uitgevoerd

Lees wat anderen zeggen over Elize