Energie opslag

Uw eigen duurzame stroomgenerator: energieopslag heeft de toekomst. Om het hele jaar door gebruik te kunnen maken van duurzaam opgewekte energie, zijn Elize Energie en Oosterhof Holman samen met hogescholen en bedrijven uit Noord-Nederland en Noord-Duitsland het ‘Power to Flex’ pilot gestart. Met Power to Flex wordt toegewerkt naar de mogelijkheid om overproductie van opgewekte energie op te slaan. Een van die manieren om energie op te slaan met behulp van Lithium-Ion-batterijen. Deze batterijen zijn in staat om grote hoeveelheden opgewekte stroom op te slaan. Daarnaast wordt gekeken naar de mogelijkheid om zonnewarmte om te zetten in waterstof. Op deze manieren kan de overproductie van groene stroom gebruikt worden op het moment dat er geen stroom wordt opgewekt. Verder voordelen van energieopslag zijn zoal:

  •         stroomgebruik en -toevoer in eigen beheer;
  •         het hele jaar door duurzame energie beschikbaar;
  •         altijd een duurzame noodvoorziening.

Met energieopslag van uw eigen groene energie hebt u dus het gebruik ervan volledig in eigen hand. Onlangs werd bekend dat Noord-Nederland heeft te kampen met een capaciteit tekort om alle duurzame energiebronnen op aan te sluiten (bron: Solar Magazine, 2019). Met lokale energieopslag wordt het elektriciteitsnetwerk meer in balans gebracht. Momenteel is de aanschaf van energiebatterijen bij uw onderneming nog niet rendabel, verwacht wordt dat hier komende jaren snel verandering in komt.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om uw eigen over geproduceerde energie op te slaan? Bekijk hier een voorbeeld.

Advies nodig?

Bent u geïnteresseerd in de duurzame energieoplossingen en de opslag ervan die Elize Energie biedt of heeft u vragen? Wij helpen u graag verder met advies of een offerte.

Vraag een offerte aan

Recent opgeleverd: Zonnepanelen Bruunshoge VOF – Makkinga

Elize Energie heeft in het najaar van 2019 Melkveebedrijf Bruunshoge VOF in Makkinga verder verduurzaamd door 1.690 zonnepanelen te plaatsen. De zonnepanelen leveren in het eerste volledige productiejaar ca. 461.000 kWh, wat gelijk is aan het elektriciteitsverbruik van ruim 150 huishoudens. Op de boerderij worden 200 koeien gemolken, welke zorgen voor 2 miljoen liter melk te produceren. De...

Lees verder over dit project

De voordelen van Elize

Expertise en
deskundigheid

Transparant en
betrouwbaar

Advies
op maat

Hoogwaardige
kwaliteit

Professionele
projectcoördinatie

Elize heeft al meer dan 1000 installaties uitgevoerd

Lees wat anderen zeggen over Elize