Volg ons: Twitter Facebook LinkedIn Google+ Instagram

BEL ONS (0594) 28 35 90

Zonneweides

Elize_ZonneweideZonneweides (ook wel landbased solar genoemd), zijn een goede oplossing voor grootschalige energieopwekking. Duitsland staat al op nummer 1 als ‘groen land’. In Nederland is ook een verandering waarneembaar; Nederland wil en kan niet langer achter blijven.

Hoe werkt de technologie rondom zonneweides?

Door zonne-energie op grote schaal in te zetten is het mogelijk dorpen energieneutraal te maken, wat voor veel Nederlanders een interessante gedachte is. Zijldijk is een van de dorpen in het Noorden van Nederland die zich hard maakt voor de duurzame gedachte. Vaak wordt nog gekozen voor zonnepanelen op daken, omdat hier in de meeste gevallen geen vergunningen voor nodig zijn. Echter, vaak dragen de grote hoeveelheden zonnepanelen op de daken niet bij aan het authentieke dorpsgezicht. Elize biedt daarvoor de oplossing: Landbased Solar.

Waar worden deze zonneweides geplaatst?

Door de financieel mindere tijden zijn er grote stukken grond beschikbaar gekomen voor nieuwe doeleinden. Land dat in eerste instantie ingericht is als bouwgrond voor bijvoorbeeld kantorenparken, dient nu een ander doeleinde te krijgen. Dit nieuwe doeleinde kan bijvoorbeeld zijn het opwekken van energie. De eis die is gesteld door de gemeenten, is dat de grond terzijnertijd weer gebruikt moet kunnen worden voor andere doeleinden, wanneer het economische tij is gekeerd. Omdat de prijzen door de concurrentie behoorlijk onder druk staan, heeft Elize Energie regelmatig contact met Duitse partners. Zo blijven we op de hoogte van de laatste innovaties.

Om ook in kleinere hoeveelheden aan de landbased vraag te kunnen voldoen, biedt Elize Energie een frame aan die het modulair plaatsen van landbased solar mogelijk maakt. Interesse in grote zonnepanelenparken of een enkel frame voor in de tuin? Alles is mogelijk, het team van Elize Energie bespreekt het graag.

Interesse?

Heeft u vragen over de zonneweides van Elize? Neem dan gerust contact met ons op.