Volg ons: Twitter Facebook LinkedIn Google+ Instagram

BEL ONS (0594) 28 35 90

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Bent u al enthousiast over het gebruik van zonne-energie? Dan is het interessant om erachter te komen of uw (kantoor)pand of uw huis wel of niet geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen.

Checklist voor uw huis

Ontdek hier of uw dak al dan niet geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen.

  • Is het dak waar u de panelen op wilt plaatsen uw eigendom? Huurt u een bedrijfsgebouw? Dan is het noodzakelijk dat u van de eigenaar schriftelijk toestemming krijgt voor het plaatsen van zonnepanelen.
  • Heeft u een platdak of gevel of schuindak gericht op het zuidoosten tot zuidwesten?
  • Heeft u voldoende dakoppervlak? De benodigde vrije ruimte op uw dak is afhankelijk van het pakket dat u kiest. Houd rekening met de volgende afmetingen per zonnepaneel: 1m x 1.65m. Minimaal heeft u 5 m2 dakvlak nodig.
  • Heeft uw dak de gehele dag direct zonlicht? Het spreekt voor zich dat er geen gebouwen of hoge bomen mogen zijn die de panelen in de schaduw zetten. Dit vermindert de opbrengst. Denk echter ook aan obstakels als een schoorsteen of dakrand. Dit kunnen ook bepalende factoren voor uw totale opbrengst zijn. Houd bij het bepalen van obstakels rekening met het draaien van de zon.
  • Is uw woning aangesloten op het elektriciteitsnetwerk?

Is overal het antwoord ja, dan gaat het naar verwachting altijd lukken. Is het antwoord ook wel eens nee? Ook dan zijn er nog tal van mogelijkheden om een succesvolle installatie te realiseren.

Onze 5 punten checklist vertelt u of uw dak geschikt is voor de plaatsing van zonnepanelen. Zonnepanelen leveren elke dag en elk jaargetijde rendement op. Ze leveren ook energie als de zon niet schijnt. Met zonnepanelen wekt u uw eigen groene stroom op uit zon- en daglicht.

Wilt u nog meer inhoudelijke informatie?

Neem dan gerust contact met ons op, wij geven u een passend advies.